שיקום פיזיותרפיה

הטכנולוגיה הגיעה לעולם השיקום: שיקום בעזרת מציאות מדומה


שיקום בעזרת מציאות מדומה מיושמת על ידי אימונים במציאות מדומה והם עוזרים לאיזון שיווי משקל, בשיקום של הפרעה בתנועה,הטכנולוגיה הגיעה לעולם השיקום: שיקום בעזרת מציאות מדומה בהליכה או ביציבה. במהלך הטיפול מהמטופל נמצא על במה ועשוי לצעוד או לעמוד בעזרת תוכנה או חומרה ומסך של שלוש מאות ושישים מעלות.

המטפל יבנה מספר מצבים שמניעים לפעולה, כמו למשל – ניווט סירה, הליכה במישור, שייט, ירידות או לחלופין עליות, נהיגה, פילוס בין מכשולים וכיוצא בזאת. המערכת מאפשרת בניית כל מיני מצבים עבור בדיקות או עבור הקמת תכנית טיפולית. את כל מה שביצע המטופל מקליטים, כאשר אפשרי להשוות בין הביצועים או ההצלחות ואת ההתקדמות של הטיפולים.

שיקום על ידי מציאות מדומה מושתת על טכנולוגיה שניתן באמצעותה לטפל במרחב דינמי, עם עזרים טכנולוגיים, שמאתגרים בכיף ובדיוק מרבי מערכות של שיווי משקל, תפיסה ותנועה מרחבית. מערכת השיקום באמצעות המציאות המדומה מקליטה על ידי כמעט עשרים מצלמות עם אינפרה אדום שמדגימות את תנועת המטופל, וכן עוקבות אחר סממנים פאסיביים שעל גבי גופו. במאמר זה נדון על המעלות של שיקום בעזרת מציאות מדומה, ונקנח בשירות נוסף שהמערכת מספקת – בהיבט הנפשי.

מה הן המעלות הטמונות בטיפול על ידי מערכת של מציאות מדומה?

שיקום בעזרת מציאות מדומה מהווה סוג של טיפול פסיכולוגי

הידעתם כי כבר בשנות השמונים של המאה אשתקד בוצעו מחקרים שביררו את המהות של טיפול נפשי על ידי מציאות מדומה, שרק נודעה לה הצלחה מרובה. אפשר לשקם באמצעות מציאות מדומה את הנפש, על מנת לסייע לבני אדם עם הפרעות פסיכוטיות, פחדים, פוסט טראומה, כאבים כרוניים, התמכרות, חרדות חברתיות, פוביות חמורות, וכיוצא בכך, כטיפול פסיכולוגי לכל דבר ועניין, רק הרבה יותר טוב. בדיוק אותו הדבר כמו בתהליכים סוגסטים, כגון דמיון מודרך, החולים והמטפלים מסתייעים בטיפול על ידי מציאות מדומה על מנת להפעיל את המוח של המטופלים, שחרף העובדה שהוא מורכב, אפשרי לערוך בו מניפולציות חיצוניות. כאשר מטפלים בעזרת מציאות מדומה לבעיות נפשיות מנסים ליצור לחולה עולם תפיסתי וחושי אינטראקטיבי, כעין מציאות מקבילה זבה המטופל חווה חשיפה לגירויים שמביאים לחרדתו על ידי חשיפה טיפולית.

באותו אופן של טיפול פסיכולוגי, אשר מבוסס על היפנוזה, בכל רגע נתון עשוי המטופל להיות תחת מודעות לעובדה שהוא חווה עולם וירטואלי, כאשר התגובות המנטליות והפיסיות שלו כביכול ממש אמתיות. כאשר משקמים פסיכולוגית באמצעות מציאות מדומה, החולה נכנס באופן ישיר למקום שבנו בתשומת לב מרבית לכל פרט ופרט, כדי שהמטופל ייחשף אט אט לגירויים נגטיביים ובאמצעותם הוא יפתח אל מולם חוסן ועמידות רגשיים. המטפל שמשקם בעזרת מציאות מדומה מבצע סינרגיה של שיחות עם המטופל בטרם ובתום ואף במשך החוויות הווירטואליות וחושף את המטופל בהתאמה אישית ובהדרגה לגירויים המבוקשים, כדי שהחולה יוכל לעבד את המתרחש בצורה שהכי טובה לו.

אולי יעניין אותך גם:

טיפול בגלי הלם: איך הוא עובד? ולמי הוא עשוי להתאים?

פציעות צוואריות: כיצד פיזיותרפיה מסייעת בשיקום מפציעות צוואריות?

שיטת אורטוקין: השיטה הביולוגית החדשה לשיקום ממחלות ספורט

Exit mobile version