שיקום פיזיותרפיה

פיזיותרפיה דרך קופות החולים


זה לא סוד שהביקוש לטיפולי פיזיותרפיה עלה משמעותית בשנים האחרונות, בישראל ובעולם כאחד. תחום פרה רפואי זה, העוסק באבחון ובפתרון בעיות במערכת התנועה של הגוף, מסייע לפתור מגוון רחב של מצבים – ולא רק מצבים אורתופדיים כפי שרבים חושבים. בין אם המדובר הוא בשיקום פיזיותרפי ארוך טווח ובין אם בטיפולים קצרים יותר, נקודת ההתחלה של רבים היא אחת: לבדוק מהן האופציות המוצעות דרך קופת החולים בה הם חברים.
אז מה דרוש לעשות על מנת לקבל טיפולי פיזיותרפיה דרך קופות החולים? והאם המצב בישראל מעודד מהבחינה הזו?

מה הוא ההליך לקבלת טיפולי פיזיותרפיה?

לכל אחת מארבע קופות החולים הפועלות בישראל – שירותי בריאות כללית, קופת חולים לאומית, מכבי שירותי בריאות וקופת חולים מאוחדת – יש זכויות שונות הנוגעות לטיפולי פיזיותרפיה. אולם השורה התחתונה דומה בין הביטוחים השונים. ההנחה היא שמבוטחי קופות החולים יוכלו לקבל טיפולי פיזיותרפיה באופן מוזל לאחר שנמצא שהם זכאים לכך עקב המאפיינים הגופניים או

פיזיותרפיה דרך קופות החולים

 

הבעיות שהם סובלים מהם, כפי שנקבע על ידי רופא מטעם קופת החולים. לאחר קביעה שכזו תספק קופת החולים הפניה, במסגרתה לרוב ניתן לקבל את הטיפול בעלות מוזלת או תמורת תשלום דמי השתתפות עצמית בלבד. הרצון לחסוך בעלויות (והרי תוכנית פיזיותרפיה ארוכת טווח אינה נוטה להיות זולה) הוא למעשה הגורם העיקרי הגורם לפניית אנשים לטיפולי פיזיותרפיה דרך קופות החולים ולא באופן פרטי.

הבדל נוסף בין קופות החולים הוא במהות הגורמים המספקים את השירות החיוני הזה. יש קופות חולים אשר מנהלות מכוני פיזיותרפיה מטעמם, אליהם המבוטחים מגיעים על מנת לקבל את הטיפול. במקרים אחרים ייתכן שקופת החולים תפנה את המבוטחים לקבלת השיקום הפיזיותרפי דרך מכונים או פיזיותרפיסטים הנמצאים עימה בהסדר.

בכל מקרה מומלץ לסקור היטב את תנאי הפוליסות בהן מבוטחים, בהם תהיה מטבע הדברים התייחסות לכל הסוגיות שחשוב לדעת על קבלת הזכות: תנאי המימוש, אופן קבלת השירות, הגורמים הנמצאים בהסדר, העלויות וכן הלאה.

למידע נוסף בנושא: שיקום לאחר ניתוח

הבעיה: הביקוש גובר על ההיצע

כולנו מכירים את המצב הקלוקל של מערכת הבריאות בישראל, הן הציבורית והן הפרטית. למרבה הצער התמונה דומה גם במקרה של טיפולי פיזיותרפיה. את הביקוש הגבוה לטיפולי פיזיותרפיה הזכרנו כבר קודם לכן. התוצאה היא ביקוש העולה על ההיצע, וזאת מכיוון שמספר הפיזיותרפיסטים הפועלים כיום בישראל הוא עדיין מצומצם. המגמה בהיצע המטפלים ברמה הכללית היא מגמת עלייה, כיאה לתחום שהלימודים בו הופכים למבוקשים אף הם, אבל עדיין יש פער לא קטן בין הרצוי לבין המצוי.

איך בדיוק זה משפיע על מצבם של אלו המעוניינים לעבור שיקום פיזיותרפי דרך קופות החולים? פשוט מאוד. זמני ההמתנה לטיפולי פיזיותרפיה בישראל הם עדיין ארוכים, עם המתנה שעלולה להגיע גם לכמה שבועות בין טיפול לטיפול. עובדה זו גוררת תסכול לא קטן בקרב מטופלים רבים ואף עלולה לפגוע ביעילות השיקום, ולו מכיוון שחלק מתוכניות הטיפולים הנבנות מבוססות על מפגשים חוזרים עם הפיזיותרפיסט תוך פרק זמן סביר. אם המערכת אינה מאפשרת את ההתמדה בטווח הקצר והארוך, ייתכן שחלק מיתרונות השיקום הפיזיותרפי לא יבואו לידי ביטוי. כמובן שגם העובדה שהיצע המטפלים דרך קופות החולים הוא מצומצם בהשוואה לשדה המשחק הפרטי הרחב יותר בישראל מהווה שיקול שיש לקחת בחשבון.

בכלל, לכל אחד יש את השיקולים שלו לגבי כדאיות הפנייה לטיפולי פיזיותרפיה דרך קופות החולים, וזאת בהשוואה לאפשרות קבלת הטיפולים באופן פרטי. לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות, שאף עשויים להשתנות מאדם לאדם.

למידע נוסף בנושא: שיקום לאחר אשפוז ממושך

 

אולי יעניין אותך גם:

פיזיותרפיה לשיקום חולי אלצהיימר

שיקום לאחר קטיעת גפיים בעזרת פיזיותרפיה מותאמת אישית

שיקום לאחר כוויה – על סגולות השיקום הפיזיותרפי לסובלים מכוויות

 

Exit mobile version